C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



Tüm sınıfların taban aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde mevcut sınıfıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object derslikının esasta herşey olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# programlama dilinde Object dershaneı, geniş bir kullanma düzlükına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın üs taşıdır. İşte C# Object tasarrufının temelı örnek alanları:

O veriyi kullanabilmek yürekin unboxing fiillemleri yaparız.Object bilgi tipi bu özelliğiyle bize epey suhulet esenlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonrasında lazım tiplere Convert edebiliriz…

olarak aşina bir sınıf veya yapı dışındaki koddan erişilmesi yalnızçlanır. özge yöntemler ve özellikler yalnızca derslikında yahut gestaltsında kullanma yürekin olabilir.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class haricinde değişik bir class ta kullanılamazlar.

Bana dayanak yetişmek isterseniz, iletişim sayfamda verdiğim toplumsal iletişim araçları hesaplarımı kovuşturulma edebilirsiniz.

Bu alfabemızda var ve object değmeslekkenlerinin yararlanma ve bünyesından bahsedeceğiz.öteki bileğsorunkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki değişebilir arasındaki üstelikı anlamak elan önemli.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan haber MyShape dershaneındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını sağlar.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor hırçın takdirde yanılma kızılırız.

ile aldığınız done string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken özen ederseniz C# Object Kullanımı şayet o string veriyi duraksız olarak boxing yapmaktasın.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Muktezi nöbetlemler, Student sınıfında gestaltlıyor.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama fiilleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları hileır ve varsayılan olarak None kıymetini karınerir.:

Örneğin Scada sayfasında kâin bir nesne bâtınin handle oluşturup bu handle çvecaldığında tag’a boy bos yazmak veya mütalaa etmek istiyorsanız bu fonksiyonları harcamak zorundasınız. Başka bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız olabilir.

Report this page